Historie

Hoe de organisatie startte
Wij (Francine Simons-Hendriks en Ine Verhaegh-Simons) hebben in november 2012 tijdens ons bezoek aan Gambia gezien hoe de mensen  daar wonen en leven en werden diep getroffen door de armoede die wij daar zagen. Wij zagen de grote tegenstelling tussen ons gewone Nederlanders  en deze Afrikanen die niet eens wisten of ze morgen te eten zouden hebben. Dit heeft ons doen besluiten een busje te doneren aan onze toenmalige gids, die ons Gambia liet zien!

Dit project is dankzij vele donoren succesvol afgerond en het toeristenbusje is medio 2013 vanuit Nederland verscheept naar Gambia. Een hele familie is hierdoor geholpen en heeft hiermee weer een beter bestaan gekregen.

Tijdens ons verblijf in november 2013 zijn we via diezelfde gids gestuit op de behoefte aan een nursery (kleuter)schooltje in Brufut Nema. Kinderen van 4 t/m 6 jaar moeten daar kilometers door het rulle zand lopen om op een schooltje te komen. Kinderen die niet naar school gaan hangen rond op straat. Dit betekent dat deze  jonge kinderen  niet naar school kunnen en zich in hun jonge jaren niet of nauwelijks ontwikkelen.

Door de vraag vanuit de bevolking veranderden we van doelgroep en richtten we ons daadwerkelijk op kinderen vanaf 7 jaar.

Wij hebben kunnen zien hoe belangrijk het is voor deze kinderen om naar school te gaan. Om te kunnen leren lezen, schrijven, zingen, spelen maar ook Engels te leren. Ze gaan met een lachend gezicht naar school. Wij denken dat op deze manier ook jeugdcriminaliteit voorkomen kan worden en dat de kans op vervolgonderwijs groter wordt.

We vroegen ons vanaf het begin af:

Stel dat deze kinderen de kans krijgen om onderwijs te volgen en hun unieke talenten te ontwikkelen…
Met elkaar kunnen we wat doen aan de toekomst van vele kinderen in Gambia. Helpt u mee?

foto's website (75)Dit was onze motivatie om hier een school te gaan bouwen

 

foto's website (33)  foto's website (126)